Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 264

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 264 Cevapları Anadol Yayıncılık‘a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 264

Ğ. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin diğer ülkelere en fazla ihraç ettiği ürünler arasında yer alır?
A) Doğal gaz
B) Fındık
C) İlaç
D) Yolcu uçağı

  • Cevap: B

2. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin diğer ülkelerden en fazla ithal ettiği ürünler arasında yer alır?
A) Beyaz eşya
B) Halı
C) Hazır giyim ürünleri
D) Petrol

  • Cevap: D

3. Ülkemiz diğer ülkelerle kaynaklar ve ihtiyaçlar açısından ekonomik ilişkiler içerisindedir. Ülkemizin dış ticaretinde ihracat gelirleri, ithalat giderlerinden daha azdır.

Verilen bilgiye göre ülkemiz ekonomisi ile ilgili aşağıdaki sonuçlardan hangisi çıkarılabilir?
A) Ülkemizin ithalata yaptığı harcama, ihracat gelirinden fazladır.
B) Ülkemizde ihracat her geçen yıl artmaktadır.
C) Ülkemiz ihracat yapmamaktadır.
D) Ülkemizde ithalat her geçen yıl azalmaktadır.

  • Cevap: A

4. Azerbaycan petrolünün ülkemiz aracılığıyla Avrupa’ya ulaşmasını sağlayan boru hattı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı
B) Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı
C) Batman-Kırıkkale Petrol Boru Hattı
D) Rusya-Türkiye Petrol Boru Hattı

  • Cevap: B

5. Ülkemizin jeopolitik özeliklerinden bazıları aşağıda verilmiştir:
• Ülkemiz Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının birbirine çok yakın bir konumunda bulunmaktadır.
• Ülkemiz Asya ve Avrupa kıtalarını, Akdeniz’le Karadeniz’i birbirine bağlayan İstanbul ve Çanakkale boğazlarına sahiptir.
• Ülkemiz petrol ve doğal gaz kaynaklarının önemli bir bölümünü elinde bulunduran Orta Doğu ve Asya ülkelerine yakındır.
Bu özelliklerin ülkemize;
I. dinî
II. ekonomik
III. siyasi
alanlardan hangilerinde avantaj sağladığı söylenebilir?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III

  • Cevap: C

H. Aşağıda verilen soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Ülkemizin, Türk Cumhuriyetleri ve sınır komşularıyla ilişkilerinin iyi durumda olmasının sağlayacağı katkıların neler olduğunu ifade ediniz.

  • Cevap: Ülkemizin çıkarları açısından önemli. Komşu ülkelerle ilişkilerimin iyi olması bizim güvenliğimizi, ticaretimizi ve turizm faaliyetlerimizi etkiler.

2. Ülkemizin; kaynaklarını kullanarak ürettiği, ihtiyacından fazla olan ürün ve hizmetleri nasıl değerlendirdiğini açıklayınız.

  • Cevap: İhtiyacından fazla olan ürünleri ihracat yaparak yani yurt dışına ürünleri satarak değerlendirebilir.

3. Uluslararası bir kuruluş olan NATO’da ülkemizin üstlendiği rolü belirtiniz.

  • Cevap: Türkiye, 1952’de İttifak’a katılarak ortak güvenliğimizi güçlendirmiştir. O tarihten beri NATO, Türkiye’nin güvenliğinde merkezi bir rol oynamış ve Türkiye’nin Avrupa-Atlantik camiasına entegre olmasına katkı sağlamıştır. Türkiye de Avrupa-Atlantik ittifakının kurucu prensiplerine ve mevcut taahhüt ve önceliklerine sıkı sıkıya bağlanmış, bunlara uygun hareket etmiştir.

4. Popüler kültürün, kültürümüz üzerindeki etkilerini açıklayınız.

  • Cevap: Popüler kültür kavramının tanımı “isim; belli bir dönem için geçerli olan, hızlı üretilen ve hızlı tüketilen kültürel ögelerin bütünü” olarak açıklanmıştır. “Müzik, fast-food, televizyon programları, futbol, yılbaşı, sanat vb.” popüler kültürle ilişkilidir. Dolayısıyla popüler kültür kısaca “çabuk kullanım ve hızlı tüketim” olarak ifade edilebilir. Popüler kültür, bizim kültürümüzü etkileyen ve değiştirebilen bir etkiye sahiptir. Popüler kültürün gelip geçici olduğunu ve asıl kültürümüzü etkilememesi gerektiğini bilmeliyiz.

6. Sınıf Anadol Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 264 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap