Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 167

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 167

C. Aşağıdaki toplumsal ihtiyaçların numaralarını ilgili oldukları kurumun başındaki parantezin içine yazınız.

1. eğitim 2. sağlık 3. güvenlik 4. adalet 5. haberleşme 6.kültür

  • Cevap: (3) Polis merkezi (4) adliye (5) PTT (6) Müze (1) okul (2) aile sağlığı merkezi

D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. I. Barınma – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
II. Güvenlik – İç İşleri Bakanlığı
III. Eğitim – Kültür ve Turizm Bakanlığı
IV. Haberleşme – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Yukarıda toplumsal ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılayan kurumlar eşleştirilmiştir. Bu eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) I
B) II
C) III
D) IV

  • Cevap: C

2. Niğde Valisi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları ziyaret etti. Vali, sanayi tesislerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali “Her geçen gün büyümesini devam ettiren Sanayi Bölgemize yapılan yatırımlar vatandaşlarımız için yeni iş sahaları demektir. Bu konuda bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmek için elimizden gelen gayret göstereceğiz” dedi. İnternet haberi, 12 Nisan 2017 (Düzenlenmiştir.) Yukarıdaki haberde valinin hangi alandaki çalışmalara destek verdiği yer almaktadır?
A) Eğitim
B) Ekonomi
C) Sağlık
D) Turizm

  • Cevap: B

3. Aşağıdakilerden hangisi sivil toplum kuruluşlarının özelliklerinden biri değildir?
A) Bakanlıklara bağlı çalışırlar.
B) Toplumsal dayanışmayı attırırlar.
C) Gönüllülerin desteğiyle hizmet verirler.
D) Birçok insana yardım ederler.

  • Cevap: A

4. – İl, ilçe veya beldelerde görev yaparım. Yol, su, kanalizasyon gibi ihtiyaçları karşılarım.
– Yerel seçimlerde halkın oylarıyla seçilirim.
Kendisi hakkında bilgi veren bu görevli aşağıdakilerden hangisidir?
A) Belediye başkanı
B) Kaymakam
C) Muhtar
D) Vali

  • Cevap: A

5. Atalarım gökten yere
İndirmişler ay yıldızı
Bir buluta sarmışlar ki
Rengi şafaktan kırmızı
Hasan Âli Yücel

Yukarıdaki şiirde şair bağımsızlık sembollerimizin hangisinden söz etmektedir?
A) Başkent
B) Bayrak
C) Millî marş
D) TBMM

  • Cevap: B

6. Yerel ve genel seçimlerde oy kullanmak için sandık başına giden bir kişi aşağıdaki haklarından hangisi kullanmıştır?
A) Sosyal güvenlik
B) Haberleşme
C) Toplantı
D) Katılım

  • Cevap: D

C. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Çevrenizdeki resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarına örnek veriniz.

  • Cevap: TEMA VAKFI, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, BELEDİYE, KAYMAKAMLIK.

2. Yaşadığınız yerin yönetiminden kim ya da kimler sorumludur? Bu kişinin görevlerine örnek veriniz.

  • Cevap: İlden vali, ilçeden kaymakam beldeden ise belediye başkanı sorumludur.

3. Kalım hakkı ve düşünce özgürlüğünü büyüdüğünüzde nasıl kullanacaksınız? Örnek veriniz.

  • Cevap: Oy vererek ya da seçimlerde aday olarak. Düşüncelerimi özgürce dile getireceğim.

4. Millî egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için neden değerlidir? Açıklayınız.

  • Cevap: Çünkü bunlar bizleri biz yapan bize ait kutsal değerlerdir. Marş gibi bayrak gibi… Bunlar bizim bugün nasıl bugünlere geldiğimizi göstermeleri bakımından önemlidir.

5. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 167 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap