Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 147

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 147

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.

  • Cevap: 1.Tarım 2.ormancılık 3.madencilik 4.hayvancılık 5.sanayi 6.turizm

1. Toprağı işlemek, yararlı bitkiler yetiştirmek amacıyla yapılan etkinliklere tarım denir.
2. Orman ve orman ürünlerinin kullanım faaliyetlerine ormancılık denir.
3. Yer altındaki değerli madenlerin araştırılması, çıkarılması ve işlenmesi ile ilgili faaliyetlerin tümüne madencilik denir.
4. Tarım için elverişli olmayan gür otlakların bulunduğu yüksek düzlüklerde hayvancılık yapılır.
5. Sanayi faaliyetlerinin yapıldığı yerlerde pek çok insan fabrikalarda çalışır.
6. Yaz mevsiminin uzun ve sıcak geçtiği Akdeniz kıyılarında turizm faaliyetleri gelişmiştir.

C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1) “Bütün gün yer altında kazı çalışmaları yapıyorlar. Tüm bu çabalar kömür çıkarmak için. Çıkarılan kömür başka illere satılıyor. Babam da bu ekonomik faaliyet alanında işçi olarak çalışıyor. Kömür işletmesine yakın bir yerde de tarihi eserler bulunuyor. Ablam da tur rehberi olarak çalışıyor.” Paragrata söz edilen mesleklere ait ekonomik faaliyetler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
A) Sanayi, tarım, ticaret
B) Tarım, madencilik, turizm
C) Madencilik, ticaret, turizm
D) Turizm, tarım, sanayi

  • Cevap: C

2) Bir bölgede yoğun olarak bulunan meslek dallarına bakarak aşağıdakilerden hangisi kesinlikle söylenebilir?
A. Bölgenin nüfusu
B. Bölgede yapılan ekonomik faaliyetler
C. Bölgenin coğrafi özellikleri
D. Bölgede görülen iklim tipi

  • Cevap: B

3) Tüketici Hakları Kanunu’na göre satan aldığım ürün arızalı, kullanım tarihi geçmiş veya sorunlu çıkarsa bilinçli bir tüketici olarak yapmam doğru olmaz?
A. Ücretsiz olarak tamir edilmesini isterim
B. Ödediğim ücretin iadesini isterim
C. Yenisiyle değiştirilmesini isterim
D. Yenisini satın alırım

  • Cevap: D

4) Bir pantolon satın aldığımızda aşağıdakilerden hangisi bu pantolonun üretim aşamasında yer almaz?
A. Eren: ‘’Kumaşın hammaddesini üretim.’’
B. Nilgün: ‘’Kumaş Fabrikasında çalışıyorum.’’
C. Berna: ‘’Dikim atölyesinde çalışıyorum.’’
D. Pelin: ‘’Satış mağazasında çalışıyorum.’’

  • CevapD

5) Aşağıdaki hammaddesi ve ürünü verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A. Domates-salça B. Şeker pancarı-şeker C. Ayçiçeği-tereyağı D. Un-ekmek

  • Cevap: C

6) İş adamı Yasin Demirci 27335 nüfusu olan Denizli’nin Buldan ilçesine büyük bir tekstil fabrikası kurmak istiyor. Bu fabrika kurulduğunda aşağıdaki gelişmelerden hangisinin olması beklenmez?
A) İlçede konut sayısı artar
B) Halkın gelir seviyesi artar
C) İşsizlik artar
D) İlçeye göçler olur

  • Cevap: C

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Toplumun ihtiyaç ve isteklerini göz önüne alarak bu konuda bir şeyler yapmak neden önemlidir? Örnek vererek açıklayınız.

  • Cevap: Toplumun daha iyi ve refah içinde yaşaması için istek ve ihtiyaçlarının yerine getirilmesi gerekir.  Bu ihtiyaçlar karşılanmazsa toplumun yaşamı olumsuz anlamda etkilenir. Ayrıca toplumun sağlık, eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılamak devletlerin görevidir.

2. Tüketici hakları ile ilgili sorun yaşadığımızda hangi kurumlara başvurabiliriz?

  • Cevap: Tüketiciyi Koruma Dernekleri, Mahkemeler, Esnaf Odaları vs.

5. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap