Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 97

“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97 E Kare Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 97

Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. • Çevresine göre alçakta olan geniş düzlüklerdir.
• Okyanusların kara içlerine sokulmuş kollarıdır.
• Akarsuların, yatağını aşındırarak oluşturduğu şekillerdir.

Yukarıda verilen ifadelerle aşağıda verilen yeryüzü şekillerini eşleştirdiğinizde hangi seçenek açıkta kalır?

A) Dağ
B) Vadi
C) Deniz
D) Ova

  • Cevap: A

2. Yandaki bulmacada aşağıdaki ifadelerin hangisinden söz edilmemiştir?

A) Kıyafetlerimizi, mevsimine göre seçmemiz sağlığımız açısından gereklidir.
B) Bir yerin nüfusu, o yerdeki insan sayısı ile ilgilidir.
C) Ülkemizdeki yeryüzü şekillerini toplu hâlde görmek bizim için faydalı olabilir.
D) Bir deprem bölgesinde deprem meydana gelirse yıkıcı etkisi daha fazla olur.

  • Cevap: B

3. Ülkemizde, İstanbul, İzmit, İzmir, Adana, Kayseri, Konya ve Gaziantep gibi bazı illerimizde sanayi ve ticaret gelişmiştir. Buna göre bu illerimizle ilgili;

I. Yerleşme alanları ve nüfus yoğunluğu artmaktadır.
II. Sağlık, eğitim ve sosyal imkânları gelişmektedir.
III. Başka illerden göç almaktadır. yargılarından hangilerine ulaşılabilir?

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III

  • Cevap: A

4. Zonguldak eskiden küçük bir yerleşim yeri iken bu ilimizde taş kömürü bulunduktan sonra hızla gelişmiş ve nüfusu artmıştır. Buna göre, Zonguldak’ta nüfusun dağılışını hangi faktörün etkilediği söylenebilir?

A) Tarım
B) Turizm
C) Madencilik
D) Sanayi

  • Cevap: B

5. Hava, su ve gürültü kirliliği gibi sorunlar büyük şehirlerde daha fazla olmaktadır. Aşağıdakilerden hangisinin bu durumun nedenlerinden biri olduğu söylenemez?

A) Fabrikaların fazla olması
B) Atık suların denize boşaltılması
C) Büyük iş makineleri, arabalar ve eğlence merkezlerinin fazla olması
D) Asansör ve soğutma sistemlerinin fazla olması

  • Cevap: B

6. Toplum olarak afete maruz kalmış insanlara karşı duyarsız kalmamalı, ilk olarak…gibi ihtiyaçlara yönelik yardımlar yapılmalıdır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?

A) Barınma
B) Beslenme
C) Giyim
D) İş bulma

  • Cevap: D

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Yaşadığınız yerdeki yeryüzü şekillerine örnekler veriniz.

  • Cevap: Dağ, ova, plato, göl, deniz, akarsu.

2. İklim ve insan yaşamı arasında nasıl bir ilişki olduğunu açıklayınız.

  • Cevap: İklim değişikliği aşırı iklim olaylarının sıklığının artmasıyla insan sağlığını doğrudan etkiler. Sıcaklık artışı insan sağlığını etkileyen önemli faktörler arasında yer alır. Sanayi devrimiyle birlikte sera gazı salımının artması global ortalama sıcaklıkların artmasına sebep olmuştur.

3. Ülkemizde nüfusun dağılışını etkileyen doğal faktörler hangileridir?

  • Cevap: Nüfusun dağılışıyla ilgili faktörleri iki grupta toplamak mümkündür. Doğal ya da fiziki faktörler olarak tanımlanan grupta; iklim özellikleri, yer şekilleri ve toprak özelliklerinden bahsedilir.

4. İnsanlar hangi önlemleri alarak doğal afetlerin etkisini azaltabilir?

  • Cevap: Doğal afetler insan hayatını tehdit eden en önemli unsurların başında gelir. Doğal afetler toplu ölümlere sebep olduğu için kişilerin bilinçlendirilmesi bu anlamda önemlidir. Bu sebeple doğal afet konuları konusu çocuklara öğretilmeli ve çocuklar doğal afetler ve doğal afetlerden korunma yolları konusunda bilgilendirilmelidir.

5. Hangi doğal afetler ekonomik hayat üzerinde etkili olabilir?

  • Cevap: Deprem, heyelan, sel, çığ gibi afetler büyük zararlar doğururlar. Dolaylı maliyetler; üretim faaliyetleri kayıpları, kar, satış ve ücrette meydana gelen azalmaları, alt yapı yada fiziksel hasardan dolayı firmaların kapanmasını ve çıktı kayıplarını kapsar.

5. Sınıf E Kare Eğitim Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 97 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap