Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 35

“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 E Kare Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 35

Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabı işaretleyiniz.

1. Evlerindeki çöpleri her zamanki gibi sokaktaki çöp tenekesine atan mahalle sakinleri birkaç gündür çöp tenekesinin yerinde olmadığını görünce çözüm arayışına giriştiler. Buna göre konuyla ilgili aşağıdaki davranışlardan hangisinin daha doğru bir çözüm arayışı olduğu söylenebilir?

A) Ali Bey’in, çöpünü mahallenin girişine bırakması
B) Yeşim Hanım’ın, çöpünü yan sokaktaki çöp konteynerine taşıması
C) Burak Bey’in, belediyeye konu hakkında dilekçe yazması
D) Harun Bey’in, çöp torbasını bir duvarın üstüne bırakması

  • Cevap: D

2. Herhangi bir olayın birden fazla nedeninin ve birden fazla sonucunun olması, birçok kişiyi olumlu veya olumsuz yönden etkilemesi durumudur. Verilen bilgiler aşağıdakilerden hangisi ile doğrudan ilgilidir?

A) Olayların çok boyutluğu
B) Etkin vatandaşlık
C) Sorumluluk
D) Özgürlük

  • Cevap: C

3. I. On sekiz yaşına kadar herkes çocuk olarak kabul edilmektedir.
II. Bakıma ve yardıma muhtaç çocukların devlet tarafından özel koruma ve bakıma alınması gerekir.
III. Her çocuğun dinlenme, boş zamanlarını değerlendirme ve oyun oynama hakkı vardır.

Çocuk hakları ile ilgili verilen yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III

  • Cevap: A

4. Bir grup içindeki bireylerin rollerinin gereğini yerine getirmesi, üzerine düşeni iyi bir şekilde yapması grup için çok önemlidir. Grup içindeki bireylerin sorumluluklarını yerine getirmemesinin sonuçları arasında aşağıdakilerden hangisi yer alır?

A) Gruba katılımlar artar.
B) Grubun başarısı artar.
C) Grubun amaçlarına ulaşması zorlaşır.
D) Sorunların daha çabuk çözülmesi sağlanır.

  • Cevap: D

5. Tabloda verilen eşleştirmelerden hangileri yanlıştır?

A) I ve II
B) II ve III
C) III ve IV
D) I, II ve III

  • Cevap: B

6. Bir toplumda bireyler hak ve sorumluluklarını bilmekte ve haklarına sahip çıkıp sorumluluklarını yerine getirmektedirler. Verilen bilgideki bilince sahip bireylerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Duyarlı oldukları
B) Bilinçli oldukları
C) Sorumlu oldukları
D) Bencil oldukları

  • Cevap:

Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Okulunuzda bir kulübe üye olduğunuzu düşünün. Kulübünüzde kazanacağınız özellikler ailenizle ve arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz nasıl etkiler? Örnekler veriniz.

  • Cevap: Kulüpte edineceğim yeni beceriler ve sosyalleşme becerim sayesinde ailem ve arkadaşlarımla daha doğru bir iletişim kurma şansım olur. Bu da onların bana olan saygısını artırır. Arkadaşlarım içinde ise liderlik özelliklerimin öne çıkmasını sağlar.

2. Çocukların haklarını etkin bir şekilde kullanabilmesi için neler gereklidir?

  • Cevap: Devletin bu hakların kullanımında koruyucu olması, büyüklerin çocuklara bu hakları anlatması, kurum ve kuruluşların bu haklar çerçevesinde çocuklara yaklaşması gerekmektedir.

3. Planlı çalışmak ile görev ve sorumluluk arasındaki ilişkiyi açıklayınız.

  • Cevap: Bize verilen bir görevi yerine getirmenin en kısa ve etkili yolu plan yapmaktır. Plan yaptıkça görevimizde başarılı olur ve sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Hem zamandan hem de enerjimizden tasarruf yapmış oluruz.

4. Sosyal Bilgiler dersinin hayatımıza yaptığı katkıları örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: Ben sağlık hakkım olduğunu bu ders sayesinde öğrendim. Bunun yanında aile içindeki sorumluluklarımı, iş bölümlerini, insanlar arasındaki saygı ve sevgiden kaynaklanan toplumsal görevlerin ne olduğunu da öğrenmiş oldum.

5. Sınıf E Kare Eğitim Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 35 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
love
2
clap
2
angry
1
happy
1
confused
0
sad
0
unlike

Yorum Yap