Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Sayfa 34-35-36-37

5. Sınıf E Kare Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 34-35-36-37 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Sayfa 34-35-36-37

[syf]5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Çözümleri Sayfa 34[/syf]

Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

  • Cevap:

1. (D) Sosyal Bilgiler dersi yeni bilgiler öğrenmemde bana yardımcı oluyor.
2. (Y) Her olayın sadece bir sebebi ve bir sonucu olur.
3. (D) Herkesin üzerine aldığı rolü yerine getirmesi işimizi kolaylaştırır.
4. (D) Çocuk hakları konusunda dünya devletleri bilinçli hareket etmektedir.
5. (D) Okulda çeşitli sosyal faaliyetlere katılım sağlamak hakkımızdır.

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.

sorumluluk, grup, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, birey, kurum, etkin bir vatandaş, sosyalleşme

  • Cevap:

1. 1989 yılında dünya devletleri tarafından kabul edilen Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ile çocuklara yönelik çalışmalarda artış görülmektedir.
2. Okul ve aile Kurum ve Grup için örnek olarak gösterilebilir.
3. Aldığımız görevleri zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirmemiz Sorumluluk sahibi bir birey olduğumuzu gösterir.
4. Türkiye Cumhuriyeti’ne olumlu bir katkıda bulunmak istiyorsak Etkin bir vatandaş olmalıyız.
5. Sosyalleşme için akrabalarımızla ve arkadaşlarımızla çeşitli etkinlikler yapmak önemlidir.

Aşağıda verilen bilgilere göre eşleştirmeleri yapınız. Bunu yaparken cümlelerin başındaki sayıları kullanınız.

1. Çalışmalarımda çeşitli kaynaklar kullanırım, bilim insanlarının yaptığı çalışmaları takip ederim.
2. Sınıf başkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşünüyorum.
3. Cam, plastik, kâğıt gibi maddeleri geri dönüşüm kutusuna atmak hepimizin görevidir.
4. Komşumuzun yeni aldığı çim biçme makinesinin çevreyi bu kadar rahatsız edeceğini hiç düşünmemiştim.
5. Sosyal Bilgiler dersinde, farklı konularda bilgiler edinmem kişisel gelişimime katkı sağlıyor.

  • Cevap:

1. Bilimsellik
2. Hak
3. Sorumluluk
4. Çok boyutluluk
5. Etkin vatandaş

[syf]5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Çözümleri Sayfa 35[/syf]

Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabı işaretleyiniz.

1. Evlerindeki çöpleri her zamanki gibi sokaktaki çöp tenekesine atan mahalle sakinleri birkaç gündür çöp tenekesinin yerinde olmadığını görünce çözüm arayışına giriştiler. Buna göre konuyla ilgili aşağıdaki davranışlardan hangisinin daha doğru bir çözüm arayışı olduğu söylenebilir?

A) Ali Bey’in, çöpünü mahallenin girişine bırakması
B) Yeşim Hanım’ın, çöpünü yan sokaktaki çöp konteynerine taşıması
C) Burak Bey’in, belediyeye konu hakkında dilekçe yazması
D) Harun Bey’in, çöp torbasını bir duvarın üstüne bırakması

  • Cevap: D

2. Herhangi bir olayın birden fazla nedeninin ve birden fazla sonucunun olması, birçok kişiyi olumlu veya olumsuz yönden etkilemesi durumudur. Verilen bilgiler aşağıdakilerden hangisi ile doğrudan ilgilidir?

A) Olayların çok boyutluğu
B) Etkin vatandaşlık
C) Sorumluluk
D) Özgürlük

  • Cevap: C

3. I. On sekiz yaşına kadar herkes çocuk olarak kabul edilmektedir.
II. Bakıma ve yardıma muhtaç çocukların devlet tarafından özel koruma ve bakıma alınması gerekir.
III. Her çocuğun dinlenme, boş zamanlarını değerlendirme ve oyun oynama hakkı vardır.

Çocuk hakları ile ilgili verilen yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III

  • Cevap: A

4. Bir grup içindeki bireylerin rollerinin gereğini yerine getirmesi, üzerine düşeni iyi bir şekilde yapması grup için çok önemlidir. Grup içindeki bireylerin sorumluluklarını yerine getirmemesinin sonuçları arasında aşağıdakilerden hangisi yer alır?

A) Gruba katılımlar artar.
B) Grubun başarısı artar.
C) Grubun amaçlarına ulaşması zorlaşır.
D) Sorunların daha çabuk çözülmesi sağlanır.

  • Cevap: D

5. Tabloda verilen eşleştirmelerden hangileri yanlıştır?

A) I ve II
B) II ve III
C) III ve IV
D) I, II ve III

  • Cevap: B

6. Bir toplumda bireyler hak ve sorumluluklarını bilmekte ve haklarına sahip çıkıp sorumluluklarını yerine getirmektedirler. Verilen bilgideki bilince sahip bireylerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Duyarlı oldukları
B) Bilinçli oldukları
C) Sorumlu oldukları
D) Bencil oldukları

  • Cevap:

Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Okulunuzda bir kulübe üye olduğunuzu düşünün. Kulübünüzde kazanacağınız özellikler ailenizle ve arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz nasıl etkiler? Örnekler veriniz.

  • Cevap: Kulüpte edineceğim yeni beceriler ve sosyalleşme becerim sayesinde ailem ve arkadaşlarımla daha doğru bir iletişim kurma şansım olur. Bu da onların bana olan saygısını artırır. Arkadaşlarım içinde ise liderlik özelliklerimin öne çıkmasını sağlar.

2. Çocukların haklarını etkin bir şekilde kullanabilmesi için neler gereklidir?

  • Cevap: Devletin bu hakların kullanımında koruyucu olması, büyüklerin çocuklara bu hakları anlatması, kurum ve kuruluşların bu haklar çerçevesinde çocuklara yaklaşması gerekmektedir.

3. Planlı çalışmak ile görev ve sorumluluk arasındaki ilişkiyi açıklayınız.

  • Cevap: Bize verilen bir görevi yerine getirmenin en kısa ve etkili yolu plan yapmaktır. Plan yaptıkça görevimizde başarılı olur ve sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Hem zamandan hem de enerjimizden tasarruf yapmış oluruz.

4. Sosyal Bilgiler dersinin hayatımıza yaptığı katkıları örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: Ben sağlık hakkım olduğunu bu ders sayesinde öğrendim. Bunun yanında aile içindeki sorumluluklarımı, iş bölümlerini, insanlar arasındaki saygı ve sevgiden kaynaklanan toplumsal görevlerin ne olduğunu da öğrenmiş oldum.
[syf]5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Çözümleri Sayfa 36[/syf]

2. ÜNİTE: TARİHÎ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ

KONULAR

Bu ünitede estetik, kültürel mirasa duyarlılık, vatanseverlik ve dostluk değerleri ile Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma ve araştırma becerileri işlenmiştir.

1. Uygarlıklar Beşiği: Anadolu ve Mezopotamya

2. Ankara, Ankara, Güzel Ankara

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 
[syf]5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Çözümleri Sayfa 37[/syf]

NELER ÖĞRENECEĞİZ?

Bu ünitede;

• Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarının insanlığa yaptığı katkılarını,
• Çevremizdeki doğal ve tarihî zenginlikleri ve onların nasıl tanıtılacağını,
• Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklerin benzerlikleri ve farklılıklarını,
• Kültüren ögelerin, toplumun bir arada yaşamasındaki rolünü,
• Günlük yaşamdaki kültürel unsurların tarihî gelişimini değerlendirmeyi öğreneceğiz.

3. Kültürel Çeşitlilik
4. Kültürel Miras
5. Dünya Değişirken

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Çözümleri E Kare Yayınları Sayfa 34-35-36-37  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
love
1
clap
0
happy
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap