Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Sayfa 196

5. Sınıf E Kare Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Sayfa 196

[syf]5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Çözümleri Sayfa 196[/syf]

Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Günümüzde ticari faaliyetlerde tırlar, trenler, gemiler ve uçaklar kullanılmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu durumun sonuçları arasında gösterilemez?

A) Ticaretin hızlanması
B) Zamandan tasarruf edilmesi
C) Ürün güvenliğinin kolaylaşması
D) Ürün taşıma kapasitesinin azalması

  • Cevap: D

2. İnsanlar gibi devletler de ihtiyaçlarını tek başına karşılayamazlar. Aşağıdakilerden hangisinin verilen bilgiye bağlı olarak gelişen bir durum olduğu söylenebilir?

A) Sanayinin gelişmesi
B) Ulaşımın hızlanması
C) Uluslararası ticaretin ortaya çıkması
D) Turizmin başlaması

  • Cevap: D

3. Bir ülkenin doğal varlıklarının ve tarihî zenginliklerinin fazla olması aşağıdakiler- den hangisinin gelişmesine daha çok katkı sağlar?

A) Sanayi
B) Ticaret
C)Tarım
D) Turizm

  • Cevap: A

4. Ben Şanlıurfa’dan Veysel. Her yaz mevsiminde bir otelde aşçılık yapmak üzere Antalya’ya giderim. Yazın Antalya’ya çok turist geliyor ve Türk mutfağının lezzetlerinden tatmak istiyorlar. Ben de iyi bir aşçıyım. Turistlere bu konuda yardımcı oluyorum.

Aşçı Veysel’in verdiği bilgiye göre turizm ile ilgili,
I. İnsanlara iş imkânı sağlar.
II. Ülke ekonomisini geliştirir.
III. Kültürler arası etkileşim ortam hazırlar. yargılarından hangilerine ulaşılabilir?

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III

  • Cevap: D

5. Kuduz aşısı Fransa’da doğan Louıs Pasteur’ün, (Luiz Pastör) tüm dünyada tanınmasını sağlamıştır. Kuduz aşısı yeni aşıların bulunmasında önemli rol oynamıştır. Bu bilgilere göre Louis Pasteur’un hangi alanda insanlığın ortak mirasına katkıda bulunduğu söylenebilir?

A) Bilim
B) Edebiyat
C) Düşünce
D) Coğrafya

  • Cevap: C

6. Geçmişten günümüze kadar tüm insanların, toplumların, ulusların ve uygarlıkların oluşturduğu maddi ve manevi değerlerin tümüne…denir. Verilen bilgide boş bırakılan yere aşağıda- kilerden hangisi getirilmelidir?

A) ortak miras
B) ticaret
C) turizm
D) teknoloji

  • Cevap:

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Tarım, sanayi ve uluslararası ticaret arasındaki ilişkiyi örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: Tarım sektörü, sanayi sektörüne işgücü ve sermayenin yanı sıra; hammadde sağlayarak katkıda bulunur. Özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki emek-yoğun sanayiler, tarım kesiminden sağlanan ürünleri hammadde olarak kullanılırlar. Bu ülkelerde sanayileşmenin ağırlık noktası tarımsal hammaddeleri işleme üzerine kuruludur. Tarım geleceğin ticaretinde büyük önem kazanacaktır.

2. İletişim ve ulaşım teknolojisindeki gelişmelerin ticari faaliyetler için önemi nedir?

  • Cevap: İletişim sayesinde aslında artık dünya cep telefonlarına ve bilgisayarlarına sığmış durumda. Bundan dolayı İletişim teknoloji geliştikçe ticari faaliyetler de büyümekte ve gelişmektedir.

3. Turizmin bir ülkenin kültürel zenginliğinin artmasında oynadığı rolü açıklayınız.

  • Cevap: Turizm sayesinde insanlar o ülkeye akın ederler. Geçmişteki büyük medeniyetlerin mirasçısı olmak hem araştırma yapmayı hem de bu mirasa sahip çıkma anlamında sorumluluklar kazandırdığını düşünmekteyim.

4. Ortak miras ögelerinin uluslararası ilişkilere yaptığı katkılar nelerdir?

  • Cevap: Dünyanın bize emanet olduğunu, kültürlerin birikerek bütün dünyaya mal olduğunu hatırlatır. Bundan dolayı uluslararası ilişkileri düzenleyici ve artı değer katıcı bir yanı vardır.

5. Turizm, ön yargıların ortadan kalkmasında ne gibi bir rol oynayabilir? Örnekler veriniz.

  • Cevap: Turizm hoşgörü kazandırır. İnsanlar bilmedikleri ön yargılı oldukları kültürleri tanıyarak doğruları görme şansını bulurlar. Bu da kültürlerin yaklaşmasını sağlar. Önyargıları kırar.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Çözümleri E Kare Yayınları Sayfa 196  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap